Čo je crossbody kabelka a ako ju nosiť?

Crossbody kabelka je praktický doplnok k outfitu pre všetkých, ktorí chcú mať po ruke rôzne nezbytnosti. Ako už jej názov napovedá, najčastejšie sa nosia krížom cez telo vďaka dlhému popruhu. Ženy si ju obľúbili pre jej praktickosť – uvoľní obe ruky. Na čo sa pri výbere zamerať? Prečítajte si náš článok.

Dizajn bez názvu (9)

Aký materiál je najlepší?

Crossbody kabelkou z prírodnej kože neurobíte chybu. Materiál je síce drahší, ale jeho kvalite sa nič nevyrovná. Vydrží dlhú dobu a perfektne sa hodí k romantickému, boho i rockovému štýlu. Jedná sa o nadčasový materiál, s ktorým vždy zabodujete, pretože z módy len tak nevyjde.

Umelá koža potom umožňuje dizajnérom viac experimentovať s rôznymi prvkami, doplnkami a farbami. Taká kabelka nadchne všetkých milovníkov extravagancie. Umelú kožu nájdete u nás v 10k tiež pod označením ako ekologická alebo syntetická koža.

 

Ako správne nosiť crossbody kabelku?

Názov crossbody priamo napovedá, že je určená na nosenie krížom cez telo. Dĺžku popruhu si pri väčšine modelov ľahko nastavíte. Pre zdravý chrbát a správne držanie tela ju občas prehoďte na druhú stranu, nech uvoľníte rameno, ktoré drží popruh.

Crossbody kabelky poskytujú veľkú voľnosť pri nosení, popruh totiž môžete pri vybraných typoch úplne odopnúť a preniesť ju v ruke.

 

K akému outfitu sa malá kabelka hodí?

Športový outfit

Dávate prednosť pohodlnejšiemu oblečeniu? Potom sa poobzerajte po športových kúskoch, ktoré sú in. Outfit doladíte športovou crossbody kabelkou, s ktorou zažiarite aj v neformálnom outfite.

Outfit na cestovanie

Máte zbalený kufor? Teraz už len vybrať tú správnu kabelku, ktorá vám na ceste bude robiť spoločnosť - ľahko do nej schováte letenky, peňaženku, pas a drobné suveníry. Výrazný model kombinujte s jednofarebným značkovým oblečením, pomôže vám vyniknúť.

Pracovný/školský outfit – keď malá kabelka nestačí

Potrebujete vziať so sebou viac vecí napríklad do práce alebo školy? Vyrazte s praktickou dámskou kabelkou. Hľadajte modely, do ktorých sa zmestí notebook či tablet a ešte vám zostane miesto na vaše nevyhnutnosti. Zamerajte sa na elegantné kožené kabelky a voľte populárne farby ako napríklad čierna, béžová alebo hnedá.

 

Obľúbené značky crossbody kabeliek

Snáď každý veľký módny návrhár vyrába crossbody kabelky pre ich popularitu a tiež, aby predviedol svoje dizajnérske schopnosti. Na akých návrhárov narazíte v 10K? Napríklad u nás zaobstaráte crossbody kabelky svetoznámych značiek ako VERSACE, SARA BURGLAR, LOVE MOSCHINO, CAVALLI CLASS alebo BALDININI. Tak hor sa na nákupy!