Najznámejšie talianske značky oblečenia, ktoré vám nesmú chýbať v šatníku

Taliansky módny priemysel tvoria svetoznáme značky určujúce trendy po celom svete. Ich kúsky zaobstaráte aj u nás v 10K. Predstavíme vám 4 výrobcov kvalitného a luxusného oblečenia. Dočítate sa, čím sa jednotlivé značky líšia a v čom sú jedinečné.

Bez názvu

Versace

V roku 1978 založil v Miláne Gianni Versace jednu z najznámejších módnych značiek na svete. Po jeho vražde roku 1997 vedie spoločnosť jeho sesta Donatella Versace, ktorá taktiež navrhuje značkové oblečenie. Gianni Versace sa preslávil kombinovaním vzorov, štýlov a farieb, do ktorých sa iné značky nemali odvahu pustiť. Riadil sa heslom: „Štýl má zmysel len vtedy, keď je vám vlastný.”

Versace cieli na náročných zákazníkov, ktorí na seba chcú strhávať pozornosť svojim outfitom. Značka má svoje módne rady napríklad Versace Collections, Versace Jeans alebo Versace Jeans Couture. V kolekciách sa objavujú aj parfémy a kabelky kombinujúce luxus s puncom extravagancie.

Shutterstock_1245650863

Moschino

Značka Moschino vznikla v roku 1983. Jej zakladateľ Franco Moschino sa spočiatku zameriaval na farebné dizajnové štýly inšpirované rockom a steampunkom. Preslávil sa aj koženými outfitmi s cvočkami a kovovými doplnkami.

Moschino reprezentuje hravý, výstredným a osobitým štýlom. Práve preto si túto značku obľúbili celebrity ako Lady Gaga, Miley Cyrus alebo Katy Perry. Pod samotné Moschino spadajú dizajnové rady Love Moschino a Boutique Moschino.

Výstredný štýl Moschina sa vyznačuje inovatívnym a výstredným prevedením v kombinácii výrazných farieb. Ocenia ho všetci, ktorí majú radi hravosť. Prevláda červená farba, symboly srdca a výrazné nápisy.

Shutterstock_218888884

Dolce & Gabbana

Hoci sa jedná o jednu z najmladších talianskych značiek na trhu (vznikla v roku 1985), stihla si vybudovať silnú pozíciu na trhu a patrí k najprestížnejším. Založili ju partneri Domenico Dolce a Stefano Gabbana. Ich tvorba vychádza zo štýlu inšpirovaného módou slávnych talianskych herečiek Sophie Loren a Anny Manani. Pre značku sú ikonické jednoduché strihy, zvieracie vzory a elegantná čierna farba.

Pre Dolce & Gabbana sú typické extravagantné línie s kvetinovými vzormi, prúžkami, šifónom a výrazné kombinácie farieb. Značka sa zameriava na pánsku značkovú módu aj dámske oblečenie, známa je tiež celý rad parfémov, z ktorých najpopulárnejšia je svieža jablčná vôňa Light Blue.

POZRIEŤ (2)

Armani

Giorgio Armani uviedol svoju značku na trh roku 1975. Najprv sa zameriaval na obleky pre mužov a postupne svoje portfólio rozšíril o dámsku značkovú módu. Preslávil sa kolekciou, ktorá definovala šatník pracujúcej ženy – vytvoril dámske obleky, ktoré vzbudzovali dojem profesionality, ale aj ženskosti a zmyselnosti.

Pre Armani je typický minimalizmus, luxusné materiály spájajúce modernú eleganciu s prvkami ležérnosti. Značku rozširuje aj známa rada Armani Jeans zameraná na kúsky z džínsoviny.

Shutterstock_1671607483

 

Už máte svojho favorita? Pustite sa do nákupov a vyberte si z našej širokej ponuky exkluzívnych outfitov!