5 najväčších chýb, ktorých sa ženy dopúšťajú pri výbere oblečenia. Robíte ich tiež?

Pomôžeme vám vyladiť šatník a poradíme, ako sa vyvarovať prešľapom pri výbere oblečenia. Odporučíme základné kúsky, ktoré by nemali vo vašej skrini chýbať alebo sa zameriame na výber ideálnych farieb. Počuli ste už o farebnom kruhu?

9999

Nedostatok základných kúskov

Ktoré základné kúsky a doplnky by nemali chýbať v dámskom šatníku? Patrí sem napríklad jednoduché tričko, džínsy, košele a klasický kabát. Ľahko ich skombinujete a vyladíte outfit do ideálnej podoby. Tieto základné kúsky odporúčame vyberať v neutrálnych farbách.

Kombinácie neutrálnych farieb ako čiernej, šedej, bielej a béžovej je možné ľahko zladiť s výraznejšími farbami a vzormi. Tieto farby sú obľúbené práve kvôli svojej jednoduchosti, pretože dokonale dopĺňajú tmavšie odtiene. Vďaka tomu môžete experimentovať a vytvárať unikátne outfity dámskej módy na rôzne príležitosti.

Pokiaľ sa rozhodnete kombinovať iba neutrálne farby, budete vyzerať nenápadne a nebudete na seba priťahovať pozornosť. Tento štýl je vhodný pre tých, ktorí si neželajú byť v centre pozornosti a chcú pôsobiť skôr nenápadne.

Nesprávna veľkosť

Vybrať správnu veľkosť oblečenia môže byť niekedy zložité, ale existujú spôsoby, ako výber uľahčiť. Máme pre vás 2 tipy:

  1. Použite meracie stuhy - vezmite si meraciu stuhu a zmerajte svoje telo v páse, bokoch, na hrudníku, ramenách a dĺžku rukáva. S týmito mierami sa potom pozrite na veľkostné tabuľky danej značky oblečenia, aby ste zistili, akú veľkosť potrebujete.

  2. Skúste si niekoľko veľkostí - pokiaľ si nie ste istí, objednajte niekoľko veľkostí oblečenia, aby ste našli tú správnu. Nezabudnite, že u nás máte 30 dní na vrátenie tovaru. Nevyhovuje vám veľkosť, zmenili ste názor alebo chcete niečo iné? Nevadí! Zakúpený tovar môžete odoslať v priebehu 30 dní od prevzatia zásielky.

99

Nevhodne zvolený outfit pre vybranú udalosť

Typickým príkladom môže byť návšteva divadla. Tápete a neviete, aké dámske oblečenie bude dostatočne primerané. Menej formálny typ oblečenia sa hodí na malú alternatívnu scénu, formálnejší je zase vhodný do veľkej sály so zlatými portálmi. Všeobecne sa dá povedať, že smart casual štýlom nič nepokazíte. Za hranou však môžu byť extrémne prípady, ako napríklad dámska mikina, teplákovka alebo iný športový odev.

Pokiaľ neviete, oslovte usporiadateľa akcie či samotnú inštitúciu, nech vám poradia. Nehanbite sa opýtať, horšie je oblečenie neriešiť a prísť v nevhodnom outfite. Mohlo by sa stať, že vás nepustia dovnútra.

Nekvalitný materiál a zlá starostlivosť

Výber správneho materiálu oblečenia je kľúčový pre pohodlie a štýl. Niektoré materiály vyzerajú skvele na vešiakoch, ale keď sa oblečú, môžu byť veľmi nepohodlné. Skúste si napríklad obliecť dámske tričko iba z polyesteru a následne zo 100% bavlny. Rozdiel v komforte spoznáte okamžite.

Rovnako podstatná je starostlivosť o jednotlivé kúsky. Niektoré látky vyžadujú špeciálnu starostlivosť, napríklad pranie na nízke teploty. Vždy si pozorne prečítajte pokyny výrobcu na štítku. Pokiaľ sa o oblečenie správne nestaráte, rýchlo sa zničí a stratí svoj tvar, farbu alebo textúru.

Zle zladené farby

Potrebujete pomôcť s výberom farieb pre váš outfit? Máme pre vás praktický návod v podobe farebného kruhu, ktorý zahŕňa 12 základných farieb a ich odtiene. Ak túžite po výraznom vzhľade, skúste kombinovať farby oproti sebe, ako napríklad tmavomodrý kostým s oranžovými lodičkami.

Pokiaľ preferujete skôr harmonické ladenie, voľte farby, ktoré sú vedľa seba. Pre doplnky, ako sú napríklad dámske kabelky a dámske topánky, vám farebný kruh tiež dobre poslúži.

3 (4)

Ak vás farebné variácie zaujali a chcete zistiť viac, prečítajte si náš článok Ako kombinovať farby oblečenia. Dozviete sa napríklad, aké farby sa k vám hodia podľa farebnej typológie založenej na ročnom období.