Základné kúsky, ktoré by mala mať každá žena v šatníku

Viete, čo by vo vašom šatníku rozhodne nemalo chýbať? Spísali sme tipy a tiež pridali pár rád, ako jednotlivé kúsky kombinovať s ďalším oblečením a doplnkami. Nech váš outfit vynikne!

1_1


Prečo sa oplatí investovať do kvalitného značkového oblečenia

Nebojte sa priplatiť za kvalitnú dámsku módu, investícia sa Vám bohato vráti. Značkové oblečenie, ktoré nájdete u nás v 10k, navrhujú dizajnéri s ohľadom na aktuálne módne trendy. Budete tak mať istotu, že váš šatník tvoria kúsky, ktoré sú in. Správna kombinácia oblečenia Vám pomôže dosiahnuť štýlový vzhľad.

Navyše kvalitné značkové oblečenie vydrží dlhšie. Výrobcovia drahších kúskov taktiež väčšinou poskytujú nadštandardné podmienky pre prípadnú výmenu alebo vrátenie, čo je príjemný bonus, pokiaľ zistíte, že oblečenie nespĺňa vaše požiadavky.

Kvalitné a overené značky

Na trhu existuje množstvo overených módnych značiek, ktoré ovplyvňujú svet módy desiatky rokov. V 10k nájdete iba renomovaných výrobcov, takže pri výbere nikdy nešliapnete vedľa. Vyskúšajte napríklad kúsky od Balmain, Givenchy, Dolce & Gabbana alebo Armani Jeans.

Prečo vyberať neutrálne farby, a ktoré to sú?

Neutrálne farby ako napríklad čierna, šedá, biela a béžová ľahko nakombinujete s výraznejšími farbami a vzormi. Populárne sú práve pre svoju jednoduchosť, pretože skvele doplnia tmavšie odtiene. Vďaka tomu sa môžete pustiť do experimentovania a vytvoriť jedinečné outfity na rôzne príležitosti.

Kombinácia iba neutrálnych farieb je potom výbornou voľbou pre všetkých, ktorí si neprajú na seba strhávať pozornosť a naopak chcú pôsobiť menej nápadne.

2_1

 Ako zostaviť šatník

Najprv zvážte, aké typy oblečenia budete potrebovať a na aké príležitosti ich využijete. Ak dávate prednosť ležérnemu alebo športovému štýlu zamerajte sa na pohodlné mikiny, tričká, tepláky alebo teplákové súpravy. Ak sa lepšie cítite vo formálnom oblečení, smerujte pozornosť na blúzky, košele, saká a nohavice. Nižšie vám prinášame prehľad toho, čo by v dámskom šatníku nemalo chýbať.

Kvalitné tričká sú základ

Bez dámskeho trička sa nezaobídete. Skvele sa hodí k džínsom, nohaviciam a pokojne aj k sukniam. V pohode ho schováte pod sakom, najmä pokiaľ radi nosíte pohodlné formálnejšie outfity. Ak si lámete hlavu s farebnosťou – bielym tričkom rozhodne nič nepokazíte a ľahko ho skombinujete v podstate s čímkoľvek.

Dobre padnúce džínsy Vám vydržia

Pri výbere sa zamerajte predovšetkým na pohodlie. Džínsy Vám musia dobre sedieť, aby ste sa v nich cítili dobre. Pokiaľ budú príliš voľné, alebo tesné, nebudú na Vás dobre vyzerať. Tiež venujte pozornosť strihu – skinny, straight, flared alebo bootcut.

A čo dĺžka nohavíc? Vyhovuje Vám tesne k päte alebo sa lepšie cítite v kratších nohaviciach, ktoré končia nad členky? Záleží predovšetkým na tom, v čom sa cítite dobre.

3_1

Biela košeľa na 100 spôsobov

Biela košeľa sa hodí k väčšine sakám a navyše Vám dodá profesionálny vzhľad. Ľahko sa taktiež kombinuje s ostatnými farbami. Skúste ju nakombinovať s džínsami a docielite vzhľad na pomedzí elegancie a ležérnosti.

Variácie s ďalším oblečením sú takmer neobmedzené, pretože sa jedná o univerzálny kúsok, ktorý by rozhodne nemal chýbať vo Vašej skrini. Rovnako dobre bude vyzerať so sukňou. Nebojte sa experimentovať a k bielej košeli pridať výstredné a luxusné doplnky.

Voľte kvalitné značkové košele z bavlny, ktoré sú najviac pohodlné a priedušné oproti košeliam z umelých vlákien. Navyše sa lepšie udržujú a ľahšie žehlia.

Čierne kokteilové šaty sa hodia na akúkoľvek príležitosť

Využijete ich na plesoch, večierkoch, návšteve divadla, pracovných schôdzkach, na párty s priateľmi alebo pokojne na rande. Čierna farba navyše nikdy nevyjde z módy, a keď pridáte nejaký šperk, celkovo tým podčiarknete elegantný vzhľad. Perfektne v nich vyniknete v topánkach na podpätku.

4_1

Kvalitné dámske kabelky

Žiadnej žene by nemali chýbať tri základné typy kabeliek:
shopper – rozmerovo väčšia kabelka určená na prenášanie viacerých doplnkov, ale zvládnete v nej odniesť aj menší nákup,
crossbody – prehodíte ju krížom cez rameno a môžete vyraziť. Hodí sa pre väčšinu príležitostí a pohodlne sa nosí.
listová kabelka – najviac využijete pri formálnych príležitostiach. Schováte do nej make-up, mobil alebo napríklad vstupenky do divadla.

Pokiaľ sa chcete o dámskych kabelkách dozvedieť viac, prečítajte si náš článok. Poradíme, ako ich správne nosiť, aby ste predišli prípadným bolestiam chrbta.