Ako kombinovať oblečenie pre každodenný bezchybný look

Nájsť čo na seba je občas zložitá úloha, ktorá už stretla snáď každú ženu. Nie ste sami, kto sa občas ráno pozrie do skrine a je úplne stratený v mori možností a kombinácií. V tomto článku vás naučíme, ako kombinovať oblečenie tak, aby ste vždy vyzerali chic, štýlovo a s gráciou hodnou Dolce & Gabbana.

1_5

Kontrast je kráľovná

Správne kombinovanie oblečenia je založené na súhre odtieňov a kontrastov. Vezmite si napríklad obyčajné biele tričko. Jednoduché a čisté. Teraz ho skombinujte s elegantnými nohavicami a opaskom s výraznou prackou. Áno, až teraz sa niečo deje! Outfit je pohodlný a praktický, ale elegantné nohavice dodávajú tomuto outfitu nádych luxusu. Akonáhle outfit doladíte značkovou kabelkou, patrí svet len vám.

Monochrómna móda je osvedčená po dlhé generácie

Monochrómna móda je tajným kúzlom, ktoré nám dáva voľnosť hrať sa s odtieňmi a materiálmi. Napríklad šedý outfit môže byť naozaj fascinujúci, pokiaľ správne využijete všetky farebné odtiene šedej. Prepojte napríklad sveter Givenchy v tmavo šedej s nohavicami Dsquared2 v striebornosivej. Výsledok? Ohromujúca symfónia šedých odtieňov. Pri monochrómnych outfitoch tiež nezabudnite kombinovať rôzne materiály, nech dodáte outfitu variabilitu a vzdušnosť. O tom, ako kombinovať farby oblečenia sme napísali článok - bežte sa inšpirovať!

S ladením doplnkov si už robiť hlavu nemusíte. Ideálne je ale staviť na neutrálne tóny v podobe čiernej, bielej či béžovej, ktoré nepôsobia príliš rušivo a dajú vyniknúť výraznej farbe monochrómneho outfitu.

Zaraďte jeden extravagantný kus do outfitu

Nebojíte sa byť stredobodom pozornosti? Skúste kombinovať jednoduché kúsky ako sú napríklad mikiny, s výraznými kúskami, ako sú extravagantné nohavice značky #VDR. A prečo zvoliť namiesto obyčajnej mikiny model od značky Givenchy? Urobí z vás ikonu bez toho, aby ste museli obetovať pohodlie. Rovnakú parádu urobíte s jednoduchými priliehavými nohavicami a výraznou blúzkou alebo svetrom. 

2_5

Tip: Pokiaľ vás zaujíma, ako zaradiť značkovú mikinu do outfitu, napísali sme pre vás článok.

Vyvažujte proporcie

V móde neexistuje nič ako „príliš veľké“ alebo „príliš malé“. Je to všetko o tom, ako tieto proporcie skombinujete. Predstavte si voľné nohavice s tesným tričkom Givenchy alebo naopak. Výsledok, ktorý docielite, bude nielen lichotivý, ale aj svieži a moderný.

Rovnako tak pri tvorbe outfitov nezabudnite zohľadniť aj svoj typ postavy. Je jedno, či ste jablko, hruška alebo presýpacie hodiny, všetky postavy sú krásne a je len na vás, či ju dokážete podčiarknuť. Pri obliekaní podľa typu postavy sa vždy riaďte pravidlom: „Nezvýrazňujte to, čo je veľké, podčiarknite to, čo je pekné a zväčšite to, čo je malé”.

Dbajte na svoj komfort

A konečne, najdôležitejším pravidlom, ktorým by ste sa mali riadiť je ー cíťte sa dobre. Móda by mala byť vždy o komforte. Nielen fyzickom, ale aj psychickom. Šaty DSQUARED2 môžu vyzerať ako umelecké dielo, ale pokiaľ sa v nich necítite, nebude to vyzerať dobre. Namiesto toho zvoľte pohodlné kraťasy #VDR a kombinujte ich s tričkom Balmain a budete sa cítiť dobre a sebavedome. A ženy už od pradávna vedia, že sebavedomie, je sexy.